Visum

Verandering aanvraag visum per 1 september 2015

De Keniaanse overheid heeft extra veiligheidsmaatregelen genomen. Een ervan is het aanvragen van een visum via een digitaal visumsysteem. De reden hiervoor is dat ze zicht willen hebben wie het land binnen komt. Via de site van de Department of Immigration Services (zie punt 6) kun je een e-Visa aanvragen. 

 1. Per 1 juli 2015 is het NIET meer mogelijk om een visum bij aankomst op de luchthaven van Nairobi of Mombasa aan te vragen.
 2. Per 1 september is het ook NIET meer mogelijk om je visum aan te vragen bij de Keniaanse consulaat in Den Haag.
 3. Per 1 februari 2016 hoeft voor kinderen onder 16 jaar GEEN visum meer worden aangevraagd. 
 4. CIBT visumdienst biedt een dienst aan om je visum aan te vragen via http://cibtvisas.nl. Je betaalt voor deze dienst extra kosten.
 5. Visumdienst in Breda biedt ook een dienst aan om je visum aan te vragen via http://visumdienst.com/kenia.html. Ook hiervoor betaal je extra kosten. 
 6. Rechtstreeks kun je een visum aanvragen via de site van Ecitizen
  http://www.immigration.go.ke/downloads/eVisa-newspaperad.pdf 
  Voor de aanvraag heb je nodig: een paspoort met twee lege pagina's dat nog een half jaar geldig is bij vertrek uit Kenia en een recente pasfoto. De pasfoto moet online worden geupload. De aanvraagformulier vind je op de site. Kosten $51. Je kunt alleen met een creditcard betalen via de site. Je kunt bij ons altijd om ondersteuning vragen bij de aanvraag.
 7. Keith Export Services (KES) in Den Haag biedt ook diensten aan om je visum aan te vragen via http://www.kesvisum.nl/Kenia. Je betaalt hiervoor extra kosten. 

Vragen over visumaanvraag