Riftvallei

Deze zeven dagen reis je door de Riftvallei ten noorden van Nairobi en bezoek je de parken: Lake Nakuru N.P. en fiets je door Hell’s Gate N.P.. Je maakt een boottocht op Lake Naivasha. Je maakt een wandeling in een krater/caldera en beklimt een berg. Bovendien bezoek je een historische plaats. Op het platteland rond Lake Elementaita krijg je een unieke kans om het boerenleven te ervaren.

Flamingo's Lake Nakuru N.P. Lake Nakuru National Park (N.P.)

Eén van de relatief kleine parken met in het midden een sodameer is Lake Nakuru N.P.. Het meer is een broedplaats voor tienduizenden roze- en witte flamingo’s en pelikanen. Je maakt een safari rondom het meer in Lake Nakuru N.P.. Je kunt de witte- en de zwarte neushoorn, giraffen en buffels aantreffen en vooral schik hebben om de vele bavianen. Op de Baboon-cliff picknick je met een schitterend uitzicht over het meer. 
Onder leiding van een gids daal je af in de caldera van Menengai Crater en maak je een prachtige pittige wandeling. De caldera is 10 km breed en 500 meter diep. 

Kariandusi en Lake Elementaita

Je reis gaat verder naar Lake Elementaita, een van de zoutmeren. Je maakt een kleine wandeling langs het meer dat een broedplaats is voor onder andere flamingo's en pelikanen. Je overnacht met uitzicht op dit meer. 
Onderweg bezoek je Kariandusi, een prehistorische site en museum. Je wordt rondgeleid door een archeoloog. Er zijn hier prehistorische voorwerpen gevonden gemaakt uit obsidian- en lavagesteenten uit de periode tussen 1.4 miljoen jaar en 200.000 jaar geleden.

Hell's Gate N.P.

Hell's Gate N.P. bestaat uit een kloof omgeven door vulkanische gesteenten. Je fiets door de kloof en de kans is erg groot dat je langs impala's, zebra's, wrattenzwijnen en giraffen fietst. Vervolgens maak je een wandeling door de Njorowa Gorge een half opgedroogde rivierbedding. Je loopt en klautert door nauwe kloven en door waadbare beekjes. Het begin van de kloof kan glibberig zijn. 

Lake Naivasha

Lake Naivasha is een zoetwatermeer waar veel vogels foerageren. De meeste vogels spot je vroeg in de ochtend. Je staat dus vroeg op om een boottrip te maken. Behalve vogels is dit meer ook het leefgebied van de nijlpaarden die je regelmatig hoort snuiven. Vanaf de boot kijk je uit op de Papyrusplanten die aan de oevers groeien. In de verte zie je de slapende vulkanen Mount Longonot, Mount Eburru en Ol Karia liggen. Bij terugkomst van de boottocht picknick je aan de waterkant.

Terwijl je naar vogels spot wordt het Afrikaans plaatje helemaal compleet door de giraffen, elanden, nijlpaarden en buffels die in het landschap te vinden zijn. Aan het eind van deze dag rijd je terug naar Nairobi.

Mount Longonot

Mount Longonot National Park ligt naast Hell’s Gate N.P. maar is via aparte ingangen te bereiken. Longonot is een uitgebluste vulkaan is redelijk eenvoudig te beklimmen. De wandelroute loopt tot de top van 2779 meter waarvan je een schitterend uitzicht hebt. 

Mount Longonot barstte voor het laatst uit rond 1860. Sindsdien is hij in diepe slaap en kun je zijn hellingen veilig beklimmen. De tocht naar de kraterrand is zwaar en steil, maar het uitzicht is het waard. Vervolgens loop je met gemak op de rand van de krater in ruim drie uur rond tegen de klok in. De krater zelf is begroeid met bomen en struiken.
Op een enkele plaats stijgt langs de kraterrand door poreuze lavasteen warme dampen op (geisers) uit de diepe spleten en gaten.

Wij bieden dit pakket aan inclusief een chauffeur die tevens gids is. Accommodaties zijn eenvoudig maar zeker representatief en met volpension. Bij Lake Elementaita is het ook mogelijk om te overnachten bij de lokale bevolking in een traditionele woning. Je krijgt een lunchpakket mee van het hotel en picknickt op prachtige natuurlijke locaties.

Vraag een reisprogramma en offerte aan via het aanvraagformulier individuele reis. Je kunt natuurlijk ook eerst algemene informatie opvragen of telefonisch contact opnemen.