Masai Mara National Reserve (N.R.) & omgeving

Kiboko Bird and Wildlife Sanctuary

Je wordt opgehaald van het vliegveld Jomo Kenyatta International en onderweg naar je eerste overnachtingsplaats maak je al een kleine safari. Je overnacht in een eenvoudige maar bijzondere cottage in een klein privé reservaat ten zuiden van Nairobi. Het is een mooie plek in Maasai land om te acclimatiseren tussen de acacia bomen. Kom je in de ochtend aan dan ga je in de middag een kleine wandeling maken met begeleider naar de Hippo Pools. 

De volgende ochtend na je ontbijt vertrek je voor een driedaagse safari met een eigen chauffeur en gids naar Masai Mara N.R.. Je overnacht twee nachten in een tented camp. Afhankelijk van wanneer je vertrekt, kan het zijn dat je met een internationale groep op safari gaat.

Masai Mara National Reserve (N.R.)

Vanaf juli tot en met eind september vindt de spectaculaire migratie van tienduizenden wildebeesten (gnoes) en zebra's plaats. Zij trekken vanuit de Serengeti N.P. in Tanzania over savannes en door rivieren naar Masai Mara N.R. op zoek naar mals gras. De oversteek door de Mara rivier is een dramatisch schouwspel. Veel dieren overleven de oversteek niet door het snel stromend water en de hongerige krokodillen. 

Beeldhouwwerken in Tabaka

Op je laatste dag in Masai Mara N.R. heb je in de ochtend nog een gamedrive en vervolg je de reis naar Tabaka.

Together zeepsteenbeeldJe wordt in Tabaka verwelkomd door een vriendelijke jonge man die je een rondleiding geeft in de zeepsteen afgravingen, workshopruimtes en lokale winkeltjes. Hiermee ontvangt hij een vergoeding voor zijn levensonderhoud.
Zeepsteen wordt gedolven door de Kisii bevolking. In de kleine ateliers zie je hoe zij er prachtige beelden uit houwen.

Je overnacht in een guesthouse maar het is ook mogelijk om in een traditionele woning van een Kisii gezin te overnachten. Je krijgt dan een goede indruk van het dagelijks leven van deze bevolkingsgroep. 

Narok

De volgende ochtend na je ontbijt reis je naar Narok. In de middag kun je het Maasai museum in Narok bezichtigen. Je krijgt een goede indruk van de gewoontes van de Maasai bevolking. Je overnacht en ontbijt langs de meanderende Ewaso Ngiro rivier en als je vroeg boekt is de kans groot dat je in een Afrikaanse 'treetop house' kunt overnachten.

Wij bieden dit pakket aan inclusief een chauffeur die tevens gids is. Accommodaties zijn eenvoudig maar zeker representatief en grotendeels met volpension. 

Je kunt een reisprogramma en offerte aanvragen via het aanvraagformulier individuele reis. Je kunt natuurlijk ook eerst algemene informatie opvragen of telefonisch contact opnemen.