Lake Victoria en gezondheidscentrum 6 dagen

Juist het gewone leven is zo bijzonder

Dit pakket sluit heel goed aan op een bezoek van een paar dagen aan Masai Mara National Reserve. Kies je voor dit individuele pakket dan ervaar je onder andere het dagelijks leven van het Luo volk aan de kust van Lake Victoria. De bevolking leeft hier voornamelijk van visserij en van landbouw. Je eet en overnacht bij de lokale bevolking thuis in een traditionele woning. De woningen staan op een omheind terrein waar verschillende families wonen. De kippen en koeien lopen er los. Het is een unieke kans om het leven van Luo families mee te beleven.

Boottocht op Lake Victoria en bezoek eilanden

Lake Victoria is het grootste zoetwatermeer van Afrika. De Nijl ontspringt in het aangrenzende Rwanda en mondt uit in dit meer. Uit Lake Victoria stroomt het water van de Nijl noordwaarts nog 6670 km via diverse landen tot in de Middellandse zee. Je gaat een boottocht maken en bezoekt verschillende eilanden. Je ontdekt bijzondere vogels. Vanaf de boot kun je de ontzagwekkende monitor-varaan zien liggen op een strandje. Deze varaan kan wel twee meter lang worden. 's Avonds vaar je met vissers mee en in het nachtlicht zie je de kleine zilvervisjes uit het water opspringen. Een unieke belevenis. 

Koicha dansers

Een van de traditionele dansen is de Ramigo dans en wordt door de Koicha dansers uitgevoerd. Je gaat naar een voorstelling in een landelijke omgeving in de buurt van Lake Victoria. https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=2iGUcQRLRp4

Actief

Je maakt een pittige twee uur durende wandeling op een eiland over heuvels en door bossen waar je op de top van een heuvel duizenden jaren oude rotstekeningen gaat bekijken. Ter compensatie van de kampvuren en het houtvuur waarop voor je gekookt wordt, ga je een jonge boom planten samen met je begeleider.

Rusinga Island en bezoek plaatselijke gezondheidscentrum

Bord gezondheidscentrum

Op het schiereiland Rusinga Island is het percentage wezen en HIV-en AID's slachtoffers schrikbarend hoog: rond 40%. Je krijgt informatie in een klein gezondheidscentrum waar bloedonderzoeken uitgevoerd worden in een klein laboratorium.

In dit centrum worden de bewoners bijgeschoold over hygiëne, geboortebeperking, seksueel overdraagbare ziektes en het voorkomen van bepaalde ziektes zoals HIV en malaria. Met je bezoek ondersteun je dit centrum met hun werk.

Beeldhouwwerken

Je bezoekt ook het kleine dorpje Tabaka met zijn afgravingen waar zeepsteen gedolven wordt en maakt kennis met de Kisii bevolking. Zij creëren prachtige beeldhouwwerken van dit zachte gesteente. Je krijgt een rondleiding door een weesjongen waarmee je hem kunt ondersteunen. 

Deze zesdaagse tocht eindigt in Narok waar je het Maasai museum kunt bezoeken of een wandeling kunt maken langs het meanderend Ewaso Ngiro rivier. Een hele bijzondere afsluiting is overnachten in een betaalbare Afrikaanse 'treetop' woning voor 2 personen. Vanaf Narok kun je je reis vervolgen naar Masai Mara National Reserve. Vraag informatie aan!

Accommodatie:
3x nacht in traditionele woning op Rusinga Island
1x nacht in kleine pension in Kisii
1x nacht in een 'treetop house' in Narok

Wij bieden dit pakket aan inclusief een chauffeur die tevens gids is. Accommodaties zijn eenvoudig en grotendeels met volpension. Je krijgt meestal een lunchpakket mee en picknickt op prachtige natuurlijke locaties. 

Vraag gerust een reisprogramma en offerte aan via het aanvraagformulier individuele reis. Je kunt natuurlijk ook eerst algemene informatie opvragen of telefonisch contact opnemen.