Lake Elementaita & platteland en Hell's gate N.P.

Het platteland rond Lake Elementaita

Dit pakket van vijf dagen is speciaal voor liefhebbers van het platteland. In de fraaie omgeving van Lake Elementaita bezoek je kleinschalige biologische bedrijven. Bovendien maak je een korte wandeling langs het grote vogelparadijs Lake Elementaita, waar flamingo’s en pelikanen zich komen voeden met de blauwalg die in het meer groeit.

Arrowroot

Je gaat naar een Keniaanse boerderij met een biogassysteem en volgt dit systeem vanaf de koeienstal tot aan het fornuis. Je bezoekt ook een lokale boerderij waar de blauwalg spirulina wordt gekweekt in verschillende kleine zoutbaden. Spirulina wordt ook in Nederland als vodingssupplement gebruikt en is zeer rijk aan mineralen en eiwitten.

Vervolgens krijg je een rondleiding op een tuinderij waar Keniaanse groenten worden gekweekt en groentezaad wordt geteeld. Een groep boerinnen kookt een heerlijke biologische maaltijd voor je. Het is een feest om in contact te komen met de plaatselijke bevolking.

Lake Nakuru National Park (N.P.)

Je gaat een dag op safari rondom het sodameer in Lake Nakuru N.P.. In dit park leven o.a. de witte en zwarte neushoorn, giraf, buffel en baviaan. Voor de olifant is dit park te klein. Het meer is een leefgebied van de roze kleine flamingo en de witte grote flamingo. Vanaf een heuvel, de Baboon-cliff, heb je een prachtig uitzicht over het park met het meer in het midden.

De tweede dag vertrek je vroeg met je chauffeur naar Menengai Crater. Vanaf de rand van de klif op bijna 2400 meter hoogte heb je een prachtig uitzicht in de caldera, een komvormige krater. De caldera is 12 km breed en 500 meter diep. Op de klif staat een wegwijzer waarop de afstanden te lezen zijn naar meerdere wereldsteden.

Fietsen door Hell's Gate N.P. 

Hell's Gate N.P. bestaat uit een kloof omgeven door vulkanisch gesteente. Je fietst een uitzonderlijke route door de kloof langs impala's, zebra's, wrattenzwijnen en giraffen. Vervolgens maak je een wandeling door de Njorowa kloof en beklimt rotsen. Je loopt en klautert door nauwe kloven en waadt door kleine beekjes.

Fourteen Falls

Thika FallsIn het droge seizoen vormt Fourteen Falls soms wel 14 watervallen. Maar in het regenseizoen is het één spectaculaire waterpartij. Jongeren duiken vanaf ongeveer 20 meter hoogte naar beneden. Een voorstelling die je niet wilt missen. Je picknickt hier terwijl het water naar beneden klettert.

Ook is het mogelijk om met een boot het riviertje over te steken. De gids gebruikt voor de overtocht een lange stok. Het uitzicht vanaf de boot is absoluut bijzonder.

Wij bieden dit pakket aan inclusief een chauffeur die tevens gids is. Accommodaties zijn eenvoudig maar comfortabel en met volpension. Je ontvangt een lunchpakket van het hotel of traditionele woning en je picknickt op prachtige natuurlijke locaties. Bij Lake Elementaita is het mogelijk om te overnachten bij de lokale bevolking in een traditionele woning. Je maaltijd wordt dan gekookt op een biogas gasfornuis.

Vraag een reisprogramma en offerte aan via het aanvraagformulier individuele reis. Je kunt natuurlijk ook eerst algemene informatie opvragen of telefonisch contact opnemen.