Zeeschildpadden

Je bezoekt een opvangcentrum www.watamuturtles.com dat zich inzet voor de bescherming van zeeschildpadden in de Indische Oceaan. Als je wilt, kun je een dag(deel) actief meedraaien. Afhankelijk van de periode waarin je het centrum bezoekt, ga je samen met een verzorger mee naar het strand om de nesten met eieren te markeren, om de zeeschildpadden in het centrum te verzorgen, voeren, meten en wegen. Zelfs is het mogelijk om een gezonde zeeschildpad weer terug naar zee te brengen. 

Zeeschildpadden zijn planteneters en kunnen wel 1,5 meter lang worden en 250 kg wegen. Op het strand aan de Indische Oceaan graven ze 3 tot 7 maal per jaar een gat in het zand, waarin ze soms wel 100 eieren leggen.

De grootste bedreiging vormt de mens. De bevolking slacht zeeschildpadden voor hun vlees, eieren, olie en hun schild. Ook raken ze regelmatig verstrikt in een vissersnet. Tussen de vissers en het opvangcentrum is nu een samenwerkingsverband om de dieren te redden. De vissers brengen de gewonde zeeschildpadden naar het opvangcentrum. In het opvangcentrum worden ze opgevangen en opgelapt waarna ze weer naar zee worden gebracht.