A Rocha Kenya

Verschillende initiatieven voor het behoud van natuur worden samen met Keniaanse en internationale onderzoekers, vrijwilligers en gasten uitgevoerd vanuit dit pension http://kenya.arocha.org

Het pension is prachtig gelegen en ligt maar 60 meter af van een breed wit strand aan de Indische oceaan. Electriciteit wordt met zonne-energie opgewekt en de maaltijden zijn biologisch. De sfeer is heel gemoedelijk en open.


Er wordt onderzoek verricht naar de leefgewoonten van de Sykes apen en naar vlinders, vogeltrek, stropen, bescherming van de mangrovebossen en ‘coral bleaching’, het afsterven van koraal onder invloed van watertemperatuur. 
A Rocha organiseert ook workshops in het behoud van natuur voor de lokale bevolking en voor scholieren op lagere en middelbare scholen. 

 

 

A rocha vogel onderzoekAfhankelijk van het seizoen is het voor gasten mogelijk om aan de verschillende onderzoeken deel te nemen. Dit kan zijn het tellen en ringen van vogels, het uitzetten van de zeeschildpad, het zoeken naar eieren van de zeeschildpad in samenwerking met Watamu Turtle Watch, het planten van jonge (mangrove) bomen, het registreren van onderzoeksgegevens, het lesgeven op een school en nog veel meer.