Landinformatie Oeganda

De Parel van Afrika

Oeganda heeft een van de meest diverse landschappen in Afrika. Het wordt niet voor niets ‘De Parel van Afrika’ genoemd.

Bezoek je de Gorilla’s dan loop je door hun habitat in het tropisch regenwoud. Breng je een bezoek aan de chimpansees dan zul je door een tropisch bos lopen. Rijd je door Oeganda en ga je op safari in verschillende natuurparken dan kom je langs moerasgebieden, door savannes en bossen, langs vulkanen en rijd je door bergen en dalen en langs talloze rivieren en schitterende meren met watervallen.

In de Nationale Parken vind je de meest diverse soorten wild. Oeganda is een van de zeldzame landen waar de bedreigde berggorilla’s en de chimpansees leven. Maar tijdens je safari kom je ook olifanten tegen en leeuwen, luipaarden, buffels, neushoorns, rothschildgiraffe, nijlpaarden, buffels, zebra’s en de unieke Oegandese Kob. 

In Oeganda komen uitzonderijk veel vogelsoorten voor. Er leven meer dan 1000 soorten waaronder de zeldzame en schuwe shoebill stork (schoenbekooievaar).

De op drie na hoogste berg in Afrika, Mount Stanley 5109 meter vind je in het westen in de Ruwenzori’s.

Oeganda ligt op de evenaar in Oost-Afrika en grenst aan Zuid-Soedan, Kenia, Tanzania, Rwanda en Congo-Kinshasa. In het zuiden grenst het aan het op één na grootste meer ter wereld: Lake Victoria.

Algemene informatie:

Oeganda: sinds 1962 is het onafhankelijk van het Verenigd Koninkrijk.
Staatsvorm: een republiek met sinds 1986 president Yoweri Museveni.
Hoofdstad: Kampala
Aantal inwoners: 44 miljoen
Munteenheid: Ugandese shilling
Talen: De meeste Oegandezen spreken Engels en Luganda. Sommigen spreken ook nog Swahili, de voertaal van Oost-Afrika. Daarnaast worden nog 33 lokale talen gesproken.