Hell’s Gate National Park (N.P.) 68 km²

Je fietst samen met een lokale professionele gids door de indrukwekkende brede kloof met aan beide zijden steile rotswanden. 

Het is een hele speciale ervaring om tussen de kudden zebra’s, buffels, gazellen, wrattenzwijnen, struisvogels en giraffen te fietsen op een mountainbike. 

Op de rotsen broedt de lammergier en laat een spoor van witte uitwerpselen achter. De lammergieren laten op diverse plaatsen in het park van grotere hoogte beenderen op rotsen kapot vallen om het beenmerg eruit te kunnen eten. Een delicatesse voor de gier. 

Vervolgens maak je een wandeling door de Njorowa kloof en beklimt rotsen tot een uitzichtpunt. Je loopt en klautert door nauwe kloven en waadt door kleine beekjes. 

Hell's Gate N.P. is pas in 1984 geopend. De naam Hell’s Gate is afgeleid van de warmwaterbronnen die in dit park zijn geboord tot een diepte van 1700 meter, zonder teveel schade aan de omgeving te veroorzaken. De warme geisers spuiten het water hoog op. De temperatuur in de omgeving van de waterbronnen kan hoog zijn. De geothermische krachtcentrale levert veel stroom aan de huishoudens in de omgeving.