Tsavo East National Park (N.P.) 13.747 km²

Wie wil nu niet op safari in Kenia!

Tsavo East N.P. is het grootste nationale park en oudste (1948) wildpark van Kenia. Tsavo East N.P. is in tweeën gesplitst in Tsavo East en Tsavo West door de spoorlijn en lange hoofdweg van Nairobi naar Mombasa. Vanuit het park heb je een adembenemend uitzicht op de Kilimanjaro in Tanzania met zijn sneeuwtop honderden kilometers verderop. In het savanne landschap groeien gigantische baobabs, verschillende acacia soorten, palmbomen en de tamarinde.

Olifanten van Tsavo


De grootste kudden olifanten hebben in Tsavo alle ruimte. Het volgen van een kudde is spectaculair, vooral als baby olifantjes in de kudden meelopen en spelen. De olifanten blazen met hun slurf de rode lemen grond over zich heen. Zij hebben hun naam hieraan te danken: de rode olifanten van Tsavo. Je vindt ook hier veel groot wild zoals de 'big five': olifant, leeuw, buffel, neushoorn en luipaard en een bijzonder antilope soort: Hunter's hartebeest. 

Een safari gaat meestal langs de Galana rivier en langs de 13 kilometer lange Leviathan Cave, dat door stromende lava is gevormd. De Athi en Tsavo rivier komen in dit park samen in de 200 km lange Galana rivier. De Galana rivier stroomt dwars door Tsavo East N.P..

Afhankelijk van waar de dieren zich bevinden, kom je bij Lugards Falls, Crocodile Point, Aruba Dam of Yatta escarpment. Er wordt op verschillende plekken gepicknickt in het park, onder andere bij de watervallen van Lugards Falls.