Nakuru National Park (N.P.) 188 km²

Nakuru N.P. is één van de relatief kleine parken en een bezoek van een dag meer dan waard. Nakuru NP flamingoesBijzonder zijn de duizenden roze en witte flamingo's in het meer. Je zult versteld staan van de hoeveelheid wilde dieren en vogels die je hier aantreft. 

Midden in Nakuru N.P. ligt een sodameer dat bij een lage waterstand roze en wit ziet van de twee flamingo soorten. De kleine flamingo (lesser flamingo) wordt hooguit 1 meter hoog en de grote flamingo (greater flamingo) kan wel twee meter hoog worden. De kleur van hun veren is afhankelijk van wat er op het menu staat. Zij voeden zich met blauwalg en kleine schaaldiertjes die in dit meer ruim voorradig zijn.

Behalve de grote hoeveelheid aan soorten vogels, leven rond het meer 56 soorten zoogdieren waaronder de buffel, eland, nijlpaard, hyena en de leeuw. Opmerkelijk is ook de Rothschildgiraffe met zijn scherpe tekening op de huid die met uitsterven wordt bedreigd. Er leven wereldwijd nog slechts 1.100 exemplaren in het wild waarvan een groot aantal in Nakuru N.P.. Ook de zwarte en witte neushoorn worden met uitsterven bedreigd en leven in dit park. De zwarte neushoorn herken je aan haar puntlip/slurfje waarmee zij kleine takken kan vastpakken en eten. Zij is kleiner dan de witte neushoorn. De witte neushoorn heeft brede lippen en is een grazer. Voor de olifanten is dit park te klein.