Zuidwest-Kenia en Oeganda 20 dagen

Programma in Kenia 10 dagen en 9 nachten, aansluitend 10 dagen in Oeganda

LoversnestDag 1: Narok
Je komt in de ochtend aan op Jomo Kenyatta airport. De chauffeur haalt je op en je reist in vier uur naar Narok. Je krijgt onderweg een goede indruk van het Keniaanse landschap. Bij de accommodatie komen regelmatig groepjes Maasaï om hun vlees te braden op een vuurtje. Je kunt rustig acclimatiseren en een wandeling maken langs de rivier. Het is een genot om naar het rustgevend geluid van het kabbelende water van de rivier Ewaso Ngiro te luisteren.
Je overnacht in een ‘treetop house’ of in het pension. De treetop heeft een eigen toilet en ruimte om je te wassen op de Keniaanse manier: met een bak water.

Dag 2: *(O,L,D) Masai Mara National Reserve (N.R.)
Je ontbijt bij de accommodatie op de oever van de rivier Ewaso Ngiro en vertrekt daarna naar Masai Mara N.R.. Je krijgt een lunchpakket mee en picknickt onderweg. In de middag maak je een eerste gamedrive in het reservaat. Als je tussen juli en eind september dit park bezoekt dan is de kans heel groot dat je de spectaculaire migratie van tienduizenden wildebeesten (gnoes) en zebra’s meemaakt. Je komt veel wild tegen, waaronder katachtige roofdieren. Je overnacht in een tented camp, maar je kunt er ook voor kiezen om in een lodge te overnachten.

Dag 3: *(O,L,D) Masai Mara National Reserve (N.R.)
Leeuw in Masai MaraVandaag sta je heel vroeg op om bij het zonsopgang op pad te gaan in het park. Het landschap is heuvelachtig met uitgestrekte savannen, rivieren en diepe kloven. Er volgt een gamedrive van een paar uur waarna je terug gaat naar je accommodatie. In de tweede helft van de middag volgt nog een gamedrive. De kans is groot dat je onder andere de ‘Big five’: olifant, neushoorn, leeuw, buffel en jachtluipaard tegenkomt. Zo beleef je de Afrikaanse zonsondergang op de grote vlaktes. Je overnacht in een tented camp of in een lodge. 

Dag 4: *(O,L,D) Masai Mara National Reserve (N.R.) en boottocht 's avonds op Lake Victoria
Nadat je hebt ingepakt maak je in de ochtend nog een laatste gamedrive in Masai Mara N.R.. De reis gaat verder naar Lake Victoria en naar het schiereiland Rusinga Island. Hier woont voornamelijk de Luo bevolking. 's Avonds vaar je met vissers mee en in het nachtlicht zie je de kleine zilvervisjes uit het water opspringen. Een unieke belevenis. Je overnacht in een traditionele woning van een Luo familie.

Dag 5: *(O,L,D) Boottocht op Lake Victoria en bezoek aan enkele eilanden
Je vertrekt bij zonsopgang en maakt met een motorboot een tocht op Lake Victoria. Je ziet bijzondere vogels zoals de ibis, hamerkop, visarend en ijsvogel. Mbasa Island is een vogelbroedplaats en vroeg in de ochtend is het een ‘spektakel’ van vogels. Vanaf de boot kun je de monitor-varaan zien liggen op een strandje. De varaan kan wel 2 meter lang worden.

Kwitone Rock artOp Mfangano Island maak je een pittige twee uur durende wandeling met een lokale gids over heuvels en door bossen. Op Mfangano Island wonen de Suba’s. Ook je lokale gids is een Suba. Op de top van een heuvel kun je de duizenden jaren oude rotstekeningen van Kwitone Rock Art bekijken. Deze rotstekeningen zijn gemaakt door de Suba bevolking en zijn tussen de 2000 en 4000 jaar oud. Daarna vaar je terug naar Rusinga Island. Je overnacht in een traditionele woning.

Dag 6: *(O,L,D) Rusinga Island
Na het ontbijt maak je een korte wandeling naar het gezondheidscentrum ‘Rusinga Island Trust’ waar een interessante rondleiding volgt. Rusinga Island heeft een hoog percentage (rond 40%) AID’s/HIV slachtoffers. In het lokaal gezondheidscentrum wordt informatie gegeven over gezondheid en gender. Er wordt ook zorg gegeven aan de plaatselijke bevolking.

Bij het vissershaventje kun je zien hoe de vissersnetten worden hersteld en kun je genieten van je wandeling op het platteland. Je luncht weer bij de accommodatie en ter compensatie voor het gebruik maken van kampvuren plant je een jonge boom. In de middag kun je een bezoek brengen aan het Tom Mboya Mausoleum dat in de vorm van een kogel is gebouwd. Tom Mboya was een Keniaanse politicus en vakbondsman en werd in 1969 doodgeschoten. Je overnacht in een traditionele woning.

Dag 7: *(O,L,D) Kogelo, Kit Mikayi en Kakamega forest
Je neemt afscheid van de Luo familie en je reis gaat verder in noordelijke richting. Je maakt een tocht met een veerboot van anderhalf uur over Lake Victoria. Onderweg passeer je de evenaar en maak je een stop bij Kit Mikayi oftewel de Balancing Rock en in het dorp van de voorouders van president Obama. In deze regio woont voornamelijk de Luhya bevolking. Laat in de middag kom je aan in Kakamega, waar je overnacht in een banda of guesthouse in Kakamega forest.

Dag 8: *(O,L,D) Wandeling in regenwoud Kakamega forest
Je gaat onder leiding van een gecertificeerde lokale gids een wandeling maken in Kakamega forest www.kakamegarainforest.com. Dit is het enige nog overgebleven regenwoud in Kenia. Tijdens de wandeling kom je bijzondere bomen en planten tegen onder andere orchideeën. Kakamega forest is het leefgebied van kleine dieren zoals slangen, mangoesten, duikers, verschillende primatensoorten, boszwijnen, antilopen (bosbok) en otters. Je wordt overstelpt met geluiden van vogels en apen. Je overnacht in een banda of guesthouse in Kakamega forest. 

Dag 9: *(O,L,D) Watervallen, theefabriek, Mago initiatief
Na het ontbijt vertrek je richting het zuiden en onderweg kom je langs de watervallen van Tindinyo. Ook bezoek je een theefabriek. In Mago overnacht je in Mago guesthouse. Zie www.magoguesthouse.com De Nederlandse stichting 'Mago' heeft dit pension, een ambachtsschool 'Mago Youth Polytechnic' en het gezondheidscentrum 'Mago Care' opgezet. Zie www.helpkenia.nl. De inkomsten uit het pension gaan naar de ambachtsschool en het gezondheidscentrum. Je krijgt een rondleiding over het complex van Mago Polytechnic en komt in gesprek met de studenten.
Op je laatste avond in Kenia wordt een kampvuur aangestoken en kun je genieten van de nachtelijke geluiden van tropisch Kenia.

Dag 10: *(O,L,D) Mago, Busia, Oeganda
Op deze laatste dag in Kenia reis je vanaf Mago in drie uur door het glooiend landschap naar de grensplaats Busia. Aan de grens met Oeganda/Kenia neem je afscheid van je Keniaanse chauffeur en word je opgewacht door je Oegandese chauffeur en gids nadat je de grenspost bij Busia gepasseerd bent.

Reissom 10 dagen in Kenia op basis van 4 personen vanaf € 1.625 p.p.

Inclusief:

 • transfer 1ste dag naar hotel
 • alle overnachtingen
 • maaltijden als aangegeven in programma (O,L,D). Meestal volpension
 • vervoer met privé chauffeur tevens gids
 • entree Masai Mara N.R.
 • entree en wandeling met gids Kakamega forest
 • gidsen
 • activiteiten en entree bezienswaardigheden

Exclusief:

 • vlucht naar Kenia
 • visum ongeveer € 50,-
 • reisverzekering en annuleringsverzekering
 • diner laatste dag in Nairobi
 • brandstof (je kunt betalen aan de pomp)
 • persoonlijke uitgaven zoals (fris)dranken, souvenirs, enz.
 • toeslag 1-persoonskamer
 • fooi gidsen
 • bijdrage GGTO per boeking € 15,-
 • reserveringskosten per boeking € 25,-

Reisorganisaties Fair Reizen Kenia en Grassrootz Adventures Uganda bieden samen een reis Kenia/Oeganda aan. Deze reis kan het hele jaar gemaakt worden behalve in het lange regenseizoen vanaf half april tot en met begin juni. Je boekt zelf een vlucht naar Nairobi en terug vanuit Entebbe in Oeganda. Deze reis is ook in omgekeerde richting te maken. Je boekt dan een vlucht naar Entebbe en vliegt terug vanuit Nairobi in Kenia. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om alleen het programma in Kenia te reizen en/of uitbreiden met andere pakketten. Zie individuele reizen. 

De volgende 10 dagen reis je in Oeganda met reisorganisatie: Grassrootz Adventure Uganda.
Programma noord- of zuid route in Oeganda duurt 10 dagen en 9 nachten. Voor info en reissom Oeganda neem contact op met Grassrootz Adventures Uganda. 

Grassrootz Adventures Uganda biedt vanaf de grens met Kenia twee reizen van 10 dagen aan.

 1. Door het noorden van Oeganda. Als je voor deze route kiest dan bezichtig je de watervallen van Sipi Falls, ga je naar Kotido en brengt een bezoek aan de Karamoja bevolking met hun kunst. Je maakt gamedrives in Kidepo Valley National Park, brengt een bezoek aan het ARDI-project in Lira, je maakt gamedrives en een boottocht op de Mijl in Murchison Falls National Park. Ook ga je naar de Rhino Sanctuary en naar Kampala.
 2. De route door het zuiden van Oeganda gaat naar Kampala waar je een project bezoekt. Verder ga je naar Masaka en bezoekt ook het Jjaja Bbanda project, school en kliniek. Je gaat naar Lake Mburo waar je een boottocht maakt op het meer, naar Amasiko aan Lake Bunyonyi en maakt gamedrives en een boottocht in Queens Elizabeth National Park. Je sluit deze reis af met een bezoek aan de chimpansees. Vanuit Entebbe vlieg je terug naar Nederland.

Neem contact op met www.grassrootzuganda.com voor meer informatie over de reisroute, reissom en boeking in Oeganda. 

Voor meer informatie over de reisroute en boeking in Kenia, neem contact op met Fair Reizen Kenia info@fairreizenkenia.nl 

Meer informatie over praktische zaken vind je via de link 'Reisinformatie'.