Kampeer safari 14 dagen

In de verte brult een leeuw en de hyena’s laten hun gierende ‘lach’ horen. Het tjirpen van miljoenen krekels overstemmen de nachtelijke geluiden. Rondom een kampvuur luister je naar de mystieke tropische geluiden van Afrika. Doordat je kampeert ben je veel meer verbonden met de natuurlijke omgeving. Je gaat op safari in Amboseli N.P., Samburu N.R., Lake Nakuru N.P., Lake Bogoria Reservaat en Masai Mara N.R.. Je kampeert acht nachten in bosrijk gebied en in savanne gebied, in de heuvels en aan de oevers van meren. 
Je wandelt en verkent het landschap met een gids op Crescent Island, langs Lake Bogoria met zijn geisers en Lake Baringo.Rosemarie and Senté
Je bezoekt het initiatief van de Twala Maasai vrouwengroep in Laikipia.

Je reist met een privéchauffeur in een safari mini bus met een opklapbaar dak. In de nationale parken gaat het dak open en kun je staand door het dak naar alle kanten kijken. Op een veilige manier kun je van heel dichtbij de mooiste foto’s en films maken. Een kok reist mee en hij bereidt iedere dag heerlijke verse maaltijden. Je kampeerspullen staan al klaar. Je hoeft alleen een slaapzak van thuis mee te nemen. De faciliteiten op de kampeerterreinen zijn eenvoudig. Een enkele keer overnacht je in een speciaal voor toeristen gebouwde nkaji (Maasai woning), in een eenvoudig pension en in Masai Mara in een tented camp.

Reissom:
Op basis van 2 personen vanaf € 2.625,- p.p.
Op basis van 4 personen vanaf € 2.100,- p.p.
Op basis van 6 personen vanaf € 1.900,- p.p..

Programma 14 dagen
* O= inclusief ontbijt, L= inclusief lunch, D= inclusief diner (O,L,D)

Dag 1: * (L,D) Aankomst Nairobi - Amboseli National Park (N.P.)
Je wordt opgewacht op het internationale vliegveld in Nairobi. Samen met je reisbegeleider tevens chauffeur en een kok vertrek je naar Amboseli N.P.. Het is ruim vier uur rijden. Aan het einde van de middag maak je een eerste gamedrive terwijl de kok je avondmaaltijd bereidt. Rondom een kampvuur eet je je maaltijd met tropische geluiden op de achtergrond. Je kampeert op Kimana Camp in het park. De reisbegeleiders helpen je met het opzetten van je koepeltent.

Dag 2 : *(O,L,D) Safari in Amboseli N.P.
Na een vroeg ontbijt ga je vandaag een volledige dag op safari. In de ochtend en bij helder weer is de hoogste berg in Afrika, de Kilimanjaro met een top op 5895 meter in Tanzania aan de horizon zichtbaar. Het nationale park Amboseli heeft het minst te lijden gehad van de stropers. De olifantenpopulatie is dan ook enorm, maar je komt ook buffels, gazelles, gnoes, giraffen, zebra’s, leeuwen en wie weet ook cheeta’s tegen. Je krijgt een lunchpakket mee en picknickt op ‘Look Out Hill’. In de namiddag keer je terug naar het kampement. De avond wordt doorgebracht rondom het kampvuur en je kunt weer volop genieten van de geluiden van de Afrikaanse Nachten. 
Je kampeert weer op Kimana Camp in Amboseli N.P..

Dag 3 : *(O,L,D) Gamedrive in Amboseli N.P. - Mount Kenia
Na het opbreken van de tenten vertrek je voor een laatste gamedrive. Je krijgt een lunchpakket mee voor onderweg. TentenDaarna volgt een lange reis van bijna zes uur noordwaarts naar Mount Kenia. Het is een mooie gelegenheid om onderweg meer van het Keniaanse landschap te zien. Mount Kenia is de 2de hoogste berg in Afrika met een besneeuwde top op 5200 meter. Onder aan de helling van Mount Kenia is het landschap groen en vruchtbaar. De accommodatie ligt in een bosrijke omgeving waar de colobus apen en bavianen over het terrein lopen en de grote stekelvarken in de nacht rond de tenten scharrelt. Je kampeert bij Bantu Mountain Lodge dat onderaan de helling van Mount Kenia ligt.

Dag 4 : *(O,L,D) Mount Kenia - gamedrive in Samburu National Reserve (N.R.)
Na het ontbijt vervolg je de reis verder noordwaarts langs de voet van Mount Kenya en over de evenaar. Onderweg kun je op de evenaar uitstappen voor het maken van een foto. De zon staat tweemaal per jaar (21 maart en 23 september) loodrecht op de evenaar. Het zou hier erg heet moeten zijn. Maar omdat je ruim 2000 meter boven NAP bent, is de temperatuur aangenaam. Het landschap wordt steeds droger. Samburu gebied is heuvelachtig met laag struikgewas en acacia bomen. Je passeert af en toe kleine dorpjes waar de kleurrijke Samburu bevolking woont. Na drie en half uur rijden kom je in de middag aan in het Samburu reservaat en ga je op zoek naar de bijzondere Samburu ‘big five’: de Grévyzebra, reticulated giraf of Somalische giraf, Somalische struisvogel, gerenuk en de Beisa oryx. Je kampeert op Riverside Camp dat in het reservaat ligt.

Dag 5 : *(O,L,D) Safari in Samburu N.R.
Vandaag ga je een volledige dag op safari. In de middag maak je een gamedrive langs de bosrijke oever van de Ewaso Nyiro rivier. Er groeien voornamelijk acacia’s, tamarindes en palmbomen. Je gaat op zoek naar leeuwen, cheetah’s, jachtluipaarden en in de rivier naar nijlpaarden en krokodillen. Bovendien is er een goede kans dat je kuddes olifanten ziet langs deze weelderige rivieroever. Terug op de camping heeft de kok alweer een heerlijke verse maaltijd bereidt en kun je de avond besteden rondom het kampvuur. Je kampeert weer op Riverside camp.

Dag 6 : *(O,L,D) Safari in Samburu N.R. - Twala Cultural Maasai Womengroup
Na het opbreken van het kampement volgt een laatste gamedrive in het reservaat. Je luncht onderweg. De reis gaat verder naar Laikipia. In dit savanne landschap groeien voornamelijk struikgewassen, acacia- en tamarindebomen en cactusvruchten. Het gebied wordt bewoond door nomadische bevolkingsgroepen zoals de Maasai en de Samburu. Af en toe kom je onderweg een olifant, een zebra of een giraf tegen. 

Twala womenIn de middag arriveer je bij een Maasai nederzetting of te wel manyatta. De manyatta is door Maasai vrouwen uit Laikipia opgezet. Bij aankomst word je verwelkomd met een traditionele dans dat door de Twala Maasai vrouwen wordt gepresenteerd. Je krijgt een goed beeld van het dagelijkse leven van deze Maasai vrouwen. Je overnacht in een nkaji dat speciaal voor toeristen gebouwd is.

Dag 7 : *(O,L,D) Twala Cutural Maasai Womengroup - Baboonwalk
‘s Ochtends wanneer de zon net boven de horizon reikt, maak je onder begeleiding van een lokale gids een wandeling op de Bavianenheuvel waar enkele groepen bavianen bivakkeren. Vroeg in de ochtend doen zij hun toilet en het is een schitterende belevenis om hun dagelijkse rituelen van dichtbij te volgen. Vanaf de bavianenheuvel heb je een geweldig wijds uitzicht over dit open savanne gebied met basaltheuvels en rotsformaties. Na de ‘Baboonwalk’ ga je terug naar de Twala vrouwen voor een laat ontbijt. Daarna krijg je een rondleiding van één van de Twala vrouwen op het terrein en door de biologische tuin met o.a. de Aloë secundiflora www.youtube.com/watch?v=YRAjR86WW9Q. Samen plant je een jonge boom en compenseer je een deel van het gebruik van het hout voor de kampvuren tijdens de reis. Een mooi ritueel om samen uit te voeren. Je overnacht weer in de nkaji.

Dag 8 : *(O,L,D) Safari in Lake Nakuru National Park (N.P.)

Giraffe in Masai MaraNadat je in de ochtend afscheid hebt genomen van de vrouwen gaat de reis zuidwaarts naar Nakuru. In Lake Nakuru N.P. ga je op safari rondom het alkalisch meer. Je gaat op zoek naar witte en zwarte neushoorns, buffels, giraffen en leeuwen.
In sommige seizoenen komen zelfs meer dan een miljoen flamingo’s af op hun favoriete voedsel, de blauwalg, dat in het meer leeft. Je luncht op de Baboonclif met een indrukwekkend uitzicht op Lake Nakuru. 
Je overnacht in het WCK-pension in het park.

Dag 9 : *(O,L,D) Lake Baringo Reserve
Je vertrekt naar je volgende bestemming, naar het noordelijk gelegen Lake Baringo. Het is drie uur rijden. Lake Baringo is een zoetwatermeer en een oase in het savanne landschap. In het meer leven nijlpaarden, krokodillen en diverse vissoorten zoals meervallen, barbelen en tilapia’s. De nijlpaarden grazen in de avond langs de oever. Voor de vogelliefhebber is dit gebied een paradijs. Er zijn meer dan 480 vogelsoorten waargenomen, waaronder de visarend en de ijsvogel. Met een lokale gids maak je een kleine wandeling terwijl de kok je avondmaaltijd klaarmaakt. Je kampeert op Roberts Camp bij het meer.

Dag 10 : *(O,L,D) Lake Baringo - Lake Bogoria Reservaat
Na het opbreken van het kampement vertrek je naar Lake Bogoria Reservaat dat 40 km ten zuiden van Lake Baringo ligt.  Uit de geisers en warmwaterbronnen in het meer spuit heet zwavelhoudend water omhoog. Een fascinerend landschap! Het is mogelijk om in een ‘hot spring’ te zwemmen. Het water is ongeveer 35 graden. Het meer staat ondergronds in verbinding met de meer zuidelijk gelegen alkalische meren Lake Nakuru en Lake Elementaita. Behalve de blauwalg is er weinig leven mogelijk in het alkalisch water. Blauwalg is het favoriete voedsel van de kleine/lesser flamingo’s die je hier met tienduizenden tegelijk kunt vinden. Lake Bogoria Reserve is ook een belangrijke broedplaats voor de roze pelikaan.
In de middag maak je een wandeling langs de oevers. Met een beetje geluk is het mogelijk om gazellen, zebra's, bavianen, de zeldzame koedoes en ander wild in de omliggende struiken te zien. Je kampeert op Lake Bogoria Camp in het reservaat.

Dag 11 : *(O,L,D) Lake Bogoria - Lake Naivasha
Nadat je nog een laatste blik op dit unieke meer hebt geworpen, reis je verder zuidwaarts. In de middag arriveer je op het schiereiland Crescent Island dat in het zoetwatermeer Lake Naivasha ligt. Crescent Island is een overblijfsel van een krater en heeft de vorm van een halve maan. Tijdens een bijzondere wandeling kun je volop genieten van dit vogelparadijs. Het Afrikaans plaatje wordt helemaal compleet door de giraffen, zebra’s, gnoes, waterbokken, elanden, impala’s, nijlpaarden en buffels die op dit bijzonder schiereiland te vinden zijn. Je kampeert op Fish eagle Camp dat pal aan Lake Naivasha ligt.

Dag 12 : *(O,L,D) Lake Naivasha - Masai Mara National Reserve (N.R.)
Na je ontbijt gaat de reis verder zuidwaarts naar Masai Mara N.R.. Het is ruim vijf uur rijden naar je volgende bestemming. Aan het einde van de middag maak je een gamedrive in het reservaat en kun je de zon zien ondergaan in dit heuvelachtig landschap met zijn grote diversiteit aan wildleven. De volgende twee nachten overnacht je in een tented camp met eigen douche en toilet op Fisi Camp.

Dag 13: *(O,L,D) Masai Mara N.R.
Vandaag ga je een volle dag op safari in Masai Mara N.R.. Leeuw in Masai MaraJe vertrekt vroeg om de zonsopgang te ervaren in het park. Het landschap is heuvelachtig met uitgestrekte savannen, rivieren en diepe kloven. Je gaat terug naar de camping om te lunchen. Later in de middag volgt een tweede gamedrive. Masai Mara N.R. is bekend om zijn grote populatie katachtige roofdieren. Ook is de kans groot dat je onder andere de 'Big Five': olifant, neushoorn, jachtluipaard, leeuw en buffel tegenkomt en beleef je de Afrikaanse zonsondergang op de grote vlaktes. Je overnacht weer in een tented camp op Fisi Camp.

Dag 14 : *(O) Masai Mara N.R., Nairobi
Je laatste dag is aangebroken. Je staat rustig op en na het ontbijt rijd je in ruim vijf uur terug naar Nairobi. Je wordt gebracht naar het vliegveld: Jomo Kenyatta International Airport. Overstelpt met nieuwe ervaringen en indrukken vlieg je weer terug naar Nederland.

Vraag een offerte aan via het aanvraagformulier individuele reis. Je kunt natuurlijk ook eerst algemene informatie opvragen of bellen. Het programma kan eventueel aangepast worden. De definitieve reissom is afhankelijk van het aantal personen dat meegaat, soort vervoermiddel, keuze accommodatie en natuurlijk je budget.

Meer informatie over praktische zaken vind je via de link ‘Reisinformatie’.

Inclusief: 

 • transfer 1ste dag vanaf vliegveld naar hotel
 • informatie programma en routebeschrijving
 • alle overnachtingen
 • huur koepeltent en keukengerei
 • maaltijden zoals aangegeven in programma (O,L,D). Meestal volpension
 • vervoer safari mini bus met een EHBO-kit, koelbox en brandblusser
 • Engelssprekende privé chauffeur
 • meereizende kok
 • bezoek aan Twala Cultural Womengroup
 • Baboonwalk
 • wandelingen op Crescent Island, Lake Baringo, Lake Bogoria Reserve
 • entree parken en gidsen
 • hoed met brede rand

Exclusief:

 • internationale vlucht
 • visum
 • ziektekosten-, reis- en annuleringsverzekering
 • slaapzak
 • fooi
 • fris(dranken)
 • toeslag 1-p. tent
 • persoonlijke uitgaven
 • reserveringskosten per boeking € 25,-
 • bijdrage garantiefonds GGTO per boeking € 15,-