Stappenplan - Procedure reisaanvraag

Reisaanvraag
Met dit stappenplan maken we helder wat je kunt verwachten bij een reisaanvraag. Je hebt een reisaanvraag gedaan per email, telefonisch of via de formulieren op de website van Fair Reizen Kenia.

Eerste reisvoorstel met een prijsindicatie
Fair Reizen Kenia neemt spoedig telefonisch of per email contact op. Fair Reizen Kenia inventariseert welke wensen je hebt en welk budget je voor deze reis wilt/kunt inzetten. We bespreken de mogelijkheden. Aan de hand van deze factoren stelt Fair Reizen Kenia in overleg met de contactpersonen in Kenia een eerste reisschema op. Mocht je het op prijs stellen dan kunnen we een persoonlijke afspraak maken om alles grondig door te nemen. 

Uitwerken van een reisprogramma
We bouwen samen je ideale reis op en komen met een volgende uitgebreide reisvoorstel, net zolang totdat je tevreden bent over je ideale reis. De accommodaties worden genoemd en je ontvangt een duidelijk overzicht van alle activiteiten. Wanneer het reisprogramma helemaal naar wens is, wordt door Fair Reizen Kenia gecheckt of de gekozen accommodaties nog beschikbaar zijn en worden ze alvast gereserveerd. Ook wordt de definitieve prijs bepaald.

Persoonlijke gegevens
Voor het opstellen van de reisovereenkomst hebben we je naw-gegevens nodig (naam, adres en woonplaats). Ook vragen we om een kopie van je paspoort.

Reisovereenkomst/reisprogramma
Wij sturen daarna het definitieve reisprogramma/ de overeenkomst toe ter ondertekening en ook de factuur. Zodra de ondertekende reisovereenkomst door ons is ontvangen én de aanbetaling van 20% op de bankrekening van Fair Reizen Kenia staat, gaan we de definitieve boeking doen van accommodaties, activiteiten, safari's, gidsen, etc.. Bij aanmelding binnen 2 maanden vóór de reis moet de hele reissom direct worden voldaan. 

Benodigde kopiëen documenten
Nadat de beslissing is genomen om een reis te boeken ontvangen wij graag een 

  • kopie van je reisverzekering en van je eventuele annuleringsverzekering (raden wij sterk aan)
  • kopie van alle paspoorten van de (mede)reizigers.

Restant betaling
Je ontvangt een factuur met het restantbedrag. Dit bedrag moet uiterlijk 2 maanden vóór vertrek op de bankrekening van Fair Reizen Kenia staan. 

Informatiemap
Nadat de hele reissom is betaald, sturen wij een informatiemap toe naar je huisadres met alle benodigde informatie. Je ontvangt o.a. een welkomstbrief, reisprogramma met contactgegevens en telefoonnummers, informatie land, projecten en nationale parken, tips, enqueteformulier, enz.. Mochten er nog vragen zijn of opmerkingen, deel ze dan gerust met ons. 

Op reis
In de voorbereidingen hebben wij er alles aan gedaan om er een prachtige reis van te maken. Je reisbegeleider zal tijdens je reis de beste zorg bieden. Als er tijdens de reis toch onduidelijkheden zijn, dan staan wij voor je klaar! We hebben regelmatig contact met je reisbegeleider en voor spoedgevallen zijn wij per whatsapp direct te bereiken. 

Terugkoppeling
Na afloop van je reis, zijn wij natuurlijk erg benieuwd naar je ervaring. Wij nemen na thuiskomst contact op om over je reis te spreken. Ook stellen we het op prijs als de evaluatieformulier wordt ingevuld. Dit gebruiken we om volgende reizen eventueel aan te passen.